Friday, 6 May 2011

Sebab perempuan jauhkan diri dari lelaki

Assalamualaikum[-O<

Mesti korang pernah dengar kan orang cakap perempuan ini memilih sangat lah,yang itu tak nak,yang ini tak nak,lebih² lagi kalau nak pilih pasangan.Haish,ada² saja kan:-j.Tapi tak apa, meh sini kita tengok antara ciri² lelaki yang buatkan perempuan zaman sekarang ini obviously lah kan jauh² kan diri.chek it out bebeh!!>:/

Pertama sekali: Ego yang melampau-lampau

Hah! betul tak?Memang lah setiap lelaki ada ego dia sendiri and perempuan pun ada ego juga.Tapi pada aku,ego itu perlu lah bertempat.Susah sebenarnya nak tundukkan ego lelaki ini sebab dia orang mesti akan terasa tercabar.Kalau dalam relationship itu,mesti susah sangat nak mengalah..dia aje nak menang:-<mana boleh![-) huhu.


Yang kedua: Panas baran

Sikap ini adalah yang paling tepat sekali kenapa perempuan suka jauhkan diri.Sikap baran lelaki ini sebenarnya akan membuatkan perempuan takut dan bukan menghormati.Hah,macam mana itu kalau esok lusa dah kahwin..asyiklah naik tangan kena dera,kena pukul sana sini,sampai lebam² muka b-(.Ermm,kan tak elok..betul tak?betul tak?[-X

Yang ketiga: Pengotor and malas

Reason ini memang tak dapat disangkal lagi lah kan.Ermm,first impression kita dah tau orang itu macam mana kan.Tapi kadang² ada juga lelaki yang pakai smart²,kejap lagi bila tengok pengotor..aisehh man..spoil betul lah.Al-maklum lah, zaman sekarang kebanyakkan perempuan sudah ada kerjaya sendiri.So, kalau dah kahwin esok lusa harap kaum adam ini tolong² lah apa yang patut.Bayangkanlah dengan bebanan kerja kat office lepas itu bila balik aje rumah tengok rumah berselerak bagai#-o.Kalau ada anak kecik lagi lah..macam mana lah rupanya kan..Pengsan makkk!!:-<


Yang keempat: Merokok

Reason ini agak rare lah juga kan.Aku akan jadi pelik kalau aku jumpa lelaki yang tak merokok zaman sekarang ini.Ialah,susah kot nak jumpa lelaki yang tak smoking zaman sekarang ini.Ermm, ada juga perempuan yang boleh tahan and ada juga perempuan yang tak boleh tahan sehingga sampai satu tahap bila dating halau si lelaki itu jauh².;))."Eh! awak nak merokok pergi sanalah!".Kesian kan..

Ok, itu sahaja lah kot pendapat aku,yang lain² korang boleh fikir sendiri and reason² di atas ini hanyalah pendapat peribadi aku sahaja.Tiada kena mengena pun dengan yang hidup or yang dah tiada.Oke!,See you guys again!!....;;)@};-

p/s: i bukan lah nak demand sangat tapi cukuplah yang biasa² saja.Just nice!!


4 comments:

fisau [dot] net said...

ATAS NEH FAKTA KER?HEHE

SALAM BLOGWALKING!

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

huhu..tak taulah ek..just opinion aje.. :)

nukilanaffiza... said...

salam....thanks lawat blog saya...

Bagi pendapat saya...
Memang ada betulnya...tapi kena beringatlah kalau nak jumpa lelaki yg mcm tu...

Sikap unpredictable lelaki memang tak dapat dijangka...

Ini cuma personal opinian cik Fana kan?hehehe...tak semua lelaki mcm tu...mcm saya la..dalam hati ada taman...hahahakahhak

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

aggreed ..!! :)

http://iszmasz.blogspot.com/

 
Images by Freepik