Monday, 16 January 2012

Resepi | Roti Omelette

Assalamualaikum[-O<

Hello!!dah petang-petang nih biasanya hi-tea lah kita ye;)).Jom aku nak share dengan korang satu resepi sedap!! >:/

Bahan-bahan 
Roti (tak kisah jenama apa) 
Sosej ayam/daging **ikut suka-dihiris 
Telur-2 biji  (kasi pukul)
sedikit sos cili/tomato
sedikit mayonis
lada sulah

Cara-cara

1.Masukkan sosej yang dihiris ke dalah telur yang telah di pukul.Taburkan sedikit lada sula.Sapukan ke atas permukaan roti dan susun sosej di atas permukaan roti.Sebelah permukaan saja ye sebab nanti nak couplekan roti tuh.Kemudia goreng dengan minyak sedikit dan perlahankan api.Ulang menggoreng roti yang telah disapukan telur tadi.Couple-couple roti yang telah digoreng tadi disapukan dengan mayonis dan letak sedikit sos cili or tomato!Hah! siap dah!!Apa lagi...kasi ngappppppppp=P~




Copy cat dari makcikPc

Click sini untuk ke tempat makan best!!


babai @};-

10 comments:

Lin Azlina said...

nmpk sedap! nk try buatla...bekfes

.: iEyLa :. said...

fuhhh..terbaikla...hikhik

Penjual Reflesia™ said...

menyelerakan!! terliur pulak..padahal baru je mam roti telur..hahaha

aReLaN said...

uish...macam sedap.bese buat gne roti,telur n gula je.hehehe

CekbOlat-bOlat said...

tiap2 kali bekpes nk gi skolah mama bolat buat =="

tpi yg tempek2 sosej tu kdg2 je..

pastu mnum ngn milo pnas ! urghh sdapp

Mak Usu said...

sedapnya..nk cuba buat la

♥ p a a n i ♥ said...

okk..nti boleh cuba :) nmpak sedap.

liyana said...

macam roti telur, tapi letak sosej..
cara masak mcm msk roti telur kan?

Fana | Aqim said...

liyana | haah.same je..huhu..nyum..nyum :p

Cik Cempaka said...

selama ni tak penah terfikir pulak nak letak sosej, yess gud idea , like it ^^

 
Images by Freepik