Wednesday, 30 May 2012

Kursus kahwin -done

Assalamualaikum[-O<

Alhamdulilah..satu persatu sudah aku laksanakan=D>.Tahniah pada diri sendiri sebab dah berjaya menimba ilmu dalam kursus pra-perkahwinan sabtu lepas di Putrajaya presint 9.Alhamdulilah, so far aku rasa semua penceramah adalah sangat ohsem! and kebanyakkannya memang banyak pengalaman dalam asam kecut alam rumahtangga ini;)) .
**Yipiee!! dapat buku**

Hari pertama kursus bermula pada 2.30 petang sehingga hampir pukul 7 petang jugaklah agak lewat kalau ikut pada tentatif tapi biasa lah tuh kan bila ustaz dah seronok bercerita terlajak-terlajak jugak la masa tuh:-j.Hari kedua pula start pada pukul 8.30 pagi sampai la hampir ke pukul 6.30 petang.Agak penat sebenarnya hari kedua tuh sebab seharian kena duduk dengar ceramah ustaz-ustaz yang super duper ohsem best! bukan apa, sakit pinggang mak nih hah!Tapi,overall kursus ini memang santai habis..gelak-gelak..makan cekedis cekedis, pop corn, nasi lemak, fresh oren..*okeh! over -don't do this at home!L-).Modul dalam kursus nih pun not bad!:-Band sangat membantu dan menambahkan lagi pengetahuan!
Aku tengok incik penunang sangat khusyuk dengar and amboi..bukan main gelak lagi dia bila ustaz buat lawak sini sana;)) .Opkos lah aku boleh nampak dia gelak guling-guling macam nih=)) sebab aku duduk agak belakang daripada dia,side kanan aku dan dia pulak side kiri;)).Balik kursus je, aku saje lah selak-selak nota dia:> omaii...tak sangka pulak incik penunang sangat rajin menyalin point-point kat slide tuh mengalahkan aku yang malas nak tulis.Hari pertama je aku beriye..masuk hari kedua:-S..sepatah haram pun aku tak tulis sibuk gelak memanjang:)) .
:DPaling tak boleh blah, bila Ustaz bagitau orang negeri sembilan nih sebenarnya lebih penyabar orangnya..Bila aku toleh kat incik penunang je..amboiii..kemain..senyummman dia...sampai koyak mulut hah!bangga leteww..:-j.Tapi, aku rasa apa yang ustaz tuh cakap ada betul nya jugak, ialah aku nih agak berangin sikit..incik penunang pulak sangat penyabar orangnya layan kerenah aku yang kadang-kadang cam ntah hape-hape!;)) .Apa-apa pun, terpulang pada individu itu sendiri ye tak?heee..**Time kasih ye incik penunang sebab memahami saya yang suka berangin halia nih:D-iklan sebentar bersama kitkat!**== 
Nak cerita lagi, dalam kursus tuh aku dapat kawan baru!Yipiee! seronok banyak kawan nih kan..:D/.Nama beliyau dan beliyau ialah Kak ain dan Meen.Hai korang selamat berkenalan ye..:)>-


Okela, tuh je aku nak cerita...baibai..



7 comments:

Diyana said...

tidakkkk~
eh ttbe... jgn marah~
xsetuju dgn org n9 adalah penyabar...
hahaha
tp mmg t'pulang pd individu kan..bukan semua (^_^)

syukur sgt kan dpt psgn yg sgt2 b'sabar dgn perangai kita.. Alhamdulillah

alyea said...

tahniah,dh nk kwin dah..sweet je g kursus same2..=)

Syazlina Khairuddin said...

mesti rasa lega dh lepas kursus kan?hihi

Yana Libra said...

bestnye dah amik kursus kawin..moga semuanye dipermudahkan ye~~ :D



p/s:nak kahwin gak..jeleslah..huhu~~ :p

Zul Fattah said...

fuhh dah p kursus kahwin.. haha.. baguslah..
bulan lpas ada buat kursus kahwin kat u aku. tp ramai sangat r.. tak smpat nk masuk

caliph shuriken said...

wahh, dh gi kursus rupanya.. sy ntah bila nk daftar kursus ni, huh...

affendi said...

Tahniah kerana dah ke kursus kahwin. Dari pengalaman saya, bila dah lama berumahtangga dan bila ada sikit2 perselisihan tu, kerap saya teringat saya apa yang ustaz dan ustazah bagi tau sewaktu kursus kahwin. Sebab tu informasi dan pendedahan ilmu rumah tangga tu amat penting untuk bakal pengantin. Tq

 
Images by Freepik