Thursday, 14 June 2012

Proses pilih baju nikah@_@

Assalamulaikum[-O<

Halloo Uolls!! Amboi..aku tengok sejak 2,3 menjak nih..ramai benar yang dok cari segala macam benda nak buat persiapan perkahwinan..Hah! pelik kan macam mana aku boleh tau:-/.Meh aku kasi tau korang..>:/..cecuba korang tengok gambar rajah kat bawah nih


Hah! tengok!sebesar-besar gambar aku tepek kat sini nak bagi korang tengok..huhu;)).Nampak kan...kan..kan..;;).Well, mesti korang semua sama macam aku jugak tercari-cari design baju nikah apa yang sesuai nak pakai nanti.Maklumlah..nak bergelar raja sehari nih kan..haruslah meletoppss sikit kan:-j.Bila lagi nak pakai baju vogue-vogue gitu..:-j

Oleh yang demikian, meh aku nak share dengan korang antara tips-tips nak pilih baju yang boleh korang pertimbangkan termasuk aku la kan..:D.Well, the first thing yang kita kena tahu sebelum nak beli kain adalah design betul tak?Tapi sebelum nak cari design yang sesuai haruslah kita terlebih dulu kenal dengan bentuk badan kita..Hah, untuk tahu jenis tubuh badan,korang boleh terjah kat blog ini .Kat situ korang boleh tahu korang masuk dalam kategori yang mana:D.Lepas tuh baru boleh fikir nak design baju kembang bawah ke..kembang atas ke..ikut suka korang oke!

Seterusnya kalau dah tahu bentuk badan korang macam mana korang boleh la search-search design yang menarik mata korang;;).Hah!kat bawah nih design baju yang menarik pada mata aku!B-).Pada aku la kan...

 Yang nih!memang gojes tahap gaban! simple pun simple..sesuai lah jugak nak buat nikah nanti:

 Hah! yang ini pun aku suka! simple je..just nice! 

Well, yang ini mestila gojes kan sebab si pemakainya pun blogger gojes kan..huhu
Hah! puas sudah belek-belek design kan..Agak-agak apa yang sesuai untuk aku ek?:-/.Tapi apa-apa pun aku suka baju nikah aku nanti simple je dan tak meleret leret bagai.Sebabnya boleh la aku pakai lagi tak adalah terperok je dalam almari.

Oke! lepas dah pilih design korang tentukan la pula nak pakai warna apa masa nikah tuh nanti, kalau aku prefer putih..macam blogger gojes kita kat atas nih hah! huhu.;)).Tapi tengok kulit jugaklah kan kalau nak pilih color apa pun sebab nya kalau kulit gelap macam aku nih haruslah TIDAK berani nak pilih color garang..aummmmm gitu..8-|
Oke lah sampai kat sini je..korang pun share la dengan aku design baju yang korang berkenan..boleh kongsi-kongsi pendapat>:D<tak gitu..

P/s: korang minat Jason Myraz tak?alah penyanyi I'm Yours tuh..dia nak datang Malaysia tau..Jom Terjah sini:D

19 comments:

LiNda said...

linda suke gile baju nikah blogger nurul ain tu, serius simple n sgt cantik. :)

Yana Libra said...

semua cantik..hehe~

Cik Tqah said...

sume gojes.. baju sendiri plg gojes..hahahha

zuhaida said...

yang first tu cantik. and simple je. suka betul :)

Fana | Aqim said...

linda | cantik kan..simple je..

yana| hamboi..rambang mata dibuatnya..huhu

cik tika| wah!! nak terjah blog cik tikah sat g..skodeng baju ..huhu

zuhaida | yang first tuh memang super duper cantik!termasuklah pengantinnya..huhu :)

Sally Yatiey said...

Yang first dan yang last tu cantik + simple :D hehe

Fana | Aqim said...

sally | kan..fana pun pikir cam tuh simple je..:) anyway thanks ye share pendapat :d

BIE said...

pilih dengan berhati-hati
yang penting sesuai dengan warna kulit kita n baju tu kita suka. Baru hati rasa happy masa pakai baju tu nanti.. + perasaan happy dan berdebar-debar masa akad nikah :)) weee.. :))

*salam perkenalan Fana :) dari kita. Bie

www.jalinan-cintaku.blogspot.com

Fana | Aqim said...

Bie| yup! setuju benar dengan pendapat bie tuh..wah..takut pun ade ek time tuh..huhu..

salam perkenalan juga :)

mrs mell said...

kale peach tu cun... tingat waktu kawen dulu pulak.. kehkeh

aReLaN said...

kitorang amek je mana berkenan di hati masa gi butik hari tu.hehehe

Fana | Aqim said...

mrs mell | memang sangat cun pun kan mell..:)

arelan | wow! korang memang sehati dan sejiwa dekat pun dekat aku nih pjj tau..sobss..:(

cik najihah said...

cantik je semua baju2 ni

Qaseh Qhaleesh said...

bila tengok baju kawen , tengok orang kawen ... terasa nak kawen cepatcepat pulak ... hihihihi ..

btw , im bw here n done following u :))

Fana | Aqim said...

Cik Najihah| kan..ohsem! rambang mata dibuatnye..

qaseh | wah..ape lagi..jom kawen!! haha

merahitujambu said...

wah cantiknyaa bj diorg tu..

mizerni said...

haaaaaaaa x caye dah ko dh nk kawen!!!! cane ni!!! ayah aku mst lgi x caye ngan ko hehehe

Fana | Aqim said...

merah | kan..cantik bangatt sihh..

erni | haha...aku pun tak caye kat diri sendiri da nak kawen..takpe..suprise kat ayah ko..huhu

♥ Syikin_My ♥ said...

cantik

 
Images by Freepik