Wednesday, 5 December 2012

Interview MARA

Assalamualaikum[-O<

Kasut koyak??omaii..itu memang sesuatu yang boleh buat hari-hari korang menjadi disaster!
Ok, nak dijadikan cerita kasut aku koyak masa aku pergi interview di MARA!Yes! kasut aku koyak ye kengkawan:-wand dengan slumber badak aku pakai kasut yang koyak tuh masuk dalam bilik interview:((

Seriau jugak aku datang dengan keadaan yang tak proper macam itu.Tapi arghh gasaklah kalau ada rezeki aku kat situ. InsyaAllah tak kemana.Tapi, macam dah boleh agak nya jawapannya :(.Tak apalah, jadikan sebagai pengalaman ok!Dont give up!L-)

Aku calon yang kedua, so cepat jugaklah aku habis..Tak banyak soalan yang ditanya.Semuanya berkaitan dengan pengalaman dan pengalaman.Aku pun goreng ayat selagi boleh..:-@..Hee:D.Nasib lah kalau ayat aku terbalik-balik..haha;))

After interview tuh, terus shoot pergi bangunan sebelah..auww:-j.Agak-agak bangunan apa kat MARA tuh:>.Apa lagi..shopping time!!:D/:D/:D/.Tapi window shopping jela..tengah-tengah bulan nih memang kering la jugak..tapi sempat aku rembat satu kasut menggantikan kasut aku yang rabak tuh.Itupun atas ehsan incik penunang..:x.Mula-mula plan nak beli selipar yang rm5 je.Yelah nak terus balik Johor naik bas je kan..pakai selipar pun boleh maa..:-j.Tapi dia bekeras jugak nak labur duit dia..aku pun sebatt jelah..dah orang nak bagi..ye tak??:>
Thanks to him..:x

9 comments:

Yana Libra said...

pasti ada hikmahnya..usaha dan tawakal~ :)

محمد رازيق said...

moga berjaya interview itu. amin.

Lynn Damya said...

insyaAllah, klw dh mmg kat situ, mesti ade je..hehe yeaa dpt dah kasut baru, haha :D

LiNda said...

semoga berjaya dlm interview tu ye fana, sebenarnye linda sendri rase da mcm ptus asa, kehulu kehilir gi interview..tp msih xde rezeki lagi..

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

orked violet said...

interview ap nih yang??keje ker sponsorship??

Fana | Aqim said...

yana libra | InsyaAllah..hope soo

محمد رازيق | Amin...

Lynn | hooreyy! untung dapat kasut baru..boleh buat g keje..hee

Linda |Tuh,la..penat sebenarnya pegi interview nih kan..tapi takpelah..harap2 kita ada rezeki la nanti ye..InsyaAllah :)

Outbound | Thanks yaa..bagi kata-kata semangat :)

Orked | pergi interview kerja lol..:( bertuah sangat la kalau dapat sponsorhip belajar..huhu

abah khalisha said...

dpt tk kerja kt Mara tu??bahagian library ke?

Fana | Aqim said...

belom lah abah..takde khabar ape2 pun..tak dapat kot :(

 
Images by Freepik