Thursday, 21 February 2013

Sebenarnya..saya dah kahwin

Assalamualaikum[-O<

Alhamdulilah pada 2 February 2013 aku selamat diijab qabulkan dengan Mohd Mustaqim dengan sekali lafaz bertempat dirumah aku di Kota Tinggi,Johor[-O<
Now daripada Cik kepada Puan..Omaii..:-jcurlass tak??haha .:))

Rasa bersyukur sangat sebab segala majlis sudah pun selesai..Alhamdulilah.. Alhamdulilah.. Alhamdulilah...;)). Rasa macam tak percaya je saat lafaz "Aku terima nikah..." tuh dilafazkan oleh orang yang aku kenal selama lebih kurang 5 tahun.Sekejap je masa berlalu kan:-/bila lafaz akad selesai je..rasa macam "eh! dah ke?apsal kejap sangat nih aku dah jadi bini orang??"hahaha..takda perasaan langsung kan aku ini.Tapi, bila penyerahan antara aku and mak aku seriously memang tak boleh blah dah rasanya..:((.Mula-mula sebak..kejap lagi berjurai-jurai air mata aku keluar..:((:(( .Sedih kott time tuh..:(
Sekarang baru aku tahu macam mana rasanya komitmen berkeluarga tu.Kalau dulu semua boleh lagi nak mintak tolong dengan mak kan.Tapi sekarang??basuh baju aku, kemas rumah aku,masak aku, pergi pasar aku,segala-gala kena buat.Tapi, sometimes benda -benda yang aku tak larat aku mintak juga tolong dia buat..;))

 And at last on 13rd February aku lapor diri kat UTM Kuala Lumpur!Wow! sangat mencabar okey nak kerja kat tengah-tengah bandaraya ini..jem sana sini elak aku bawa roti je nanti kasi sapu semua kereta kat roti..X(.Stress kott pergi balik kerja jem..tapi nak buat macam mana..redha jelah..Takpe!jadikan ini sebagai satu cabaran untuk lebih bertanggungjawab datang awal ke office..Think postive okay!L-).Seminggu dua kat office baru ini seriously mengantuk!! mengantuk sebab penat pun ada juga..tapi sebab yang paling serious sekali adalah sebab bosan!!(:|.Mana taknya work station aku belum ada lagi..so, aku just tolong buat kerja-kerja kaunter je.8-|.Blur sungguh aku dibuatnya sebab tak pernah nak served customer kan..so, agak pening-pening lalat sekejap..8-|..hiks!;))

Okay!for those yang tertunggu-tunggu update dari aku tuh bawak bersabar ye..*macam ada orang tunggu je gamaknya kan!:-j.Now aku still lagi rasa mamai-mamai lagi dengan kehidupan aku kat KL ini..
*Tetibe rasa rindu kat Johor..huhu;)).
 InsyaAllah aku akan update slowly..;))

12 comments:

lynn kamarul said...

tahniah sis , selamat pengantin baru. same tarikh ngan majlis pernikahan adik mama lynn

pelangi chenta said...

congratz dear

Fana | Aqim said...

lynn kamrul | owh yeke??anyway thanks :)

and tahniah utk adik mama lyn jugak ea..hiks!

Pelangi | thanks dear :)

Diyana said...

Selamat Pengantin Baru (^_^)

and xlupa, welcome to KL yg bosan...
hehe

Miss Dilla said...

Congrats awak! :) Semoga jadi isteri yg solehah.. n cpt2 dpt baby!heheh :)

cik mah said...

tahniah2....kita sama2 pengantin bulan februari..hehehe...keje rajin2 ye...

fatehamohamed said...

wahh...sume baruu ni fana..hee..selamat pengantin baru..congrats dearr..selamat menempuh jem di kl..grrrrr

yan@awek hadi said...

tahniah fana...selamat dah semua, semoga rumahtangga y di bina di rahmati selalu..

Fana | Aqim said...

Diyana | tahnks dear..yeah!welcome2..haha

Dilla|InsyaAllah..tahnks dear.. :)

Cik Mah | yes!!bride at february..wah..curlasss

fateha | haa tau takpe..pengantin baru..tempat keje baru..tempat baru..hijrah betul nih..kan..heee

Yan | thanks dear :) InsyaAllah :)

bintanghati said...

tahniah...

LiNda said...

tahniah dear, semoga bahagia bersam suami hingga ke akhir hayat. Btw, memang stress keje di tengah2 kl..sesak gile

alyn said...

CONGRATULATIONS DEAR FANA :)

alyn doakan korang bahagia bercinta hingga ke syurga :))

 
Images by Freepik