Tuesday, 30 April 2013

Baju raya 2013


Assalamualaikum[-O<

Haa!dah pilih warna baju raya korang tahun ini?untuk raya tahun ini aku takyah pening-pening fikir dah nak pakai warna apa..nak tahu sebab apa?sebab Taqim dah cakap awal-awal

"raya tahun ini kita pakai warna silver jelah ye..baju saya color silver tu tak pakai lagi..
takyahlah membazir nak buat baju lagi"
Aku sebagai isteri solehah ini pun jawab "baiklah bang.."  

Hamboii kemain lagi kan laki aku ini..over mengalahkan orang pompan pulak dah, siap fikir tema baju raya:-j
Ok,untuk korang yang belum decide nak pakai color apa,  kat sini aku ada sertakan color palatte untuk korang>:/.Korang pilih jelah ikut suka korang..Al-maklumlah..kenalah dicide awal-awal nanti takda orang nak jahit pulak..lagipun, kalau beli baju awal-awal kan senang,tak perlu la nak bersesak-sesak beli time puasa.letih jadinya kan..hee
Haa..amik kaw..huhu..rambang mata jadinya nak pilih color apa kan..hee;))

So, sekarang tema baju dah ada..nak fikir design baju pulak..haishh..gempak la sangat bunyinya kan aku ini..Al-maklumla..nama pun baju raya..mestilah nak lain dari yang lain sikit kan..hiks!;))

Jom kita cuci-cuci mata tengok antara rekaan baju designer kreatif ini..mana la tahu kot boleh la dapat ilham sikit nak buat baju raya pattern apa kan..


Pattern baju button ini memang simple je..sesuai la sangatt dengan aku yang minat cotton ini..

 plain!cantik kan..

 ini dah bombastik sangat la pulak..
8-|
 haa..ini pun sama..pelik pulak gaya raya aku kalau pakai camni kat kampung laki aku..ada yang mintak signnn pulak kang8-| retis katenyee..hahaha

maybe boleh try ala-ala maxi pula kan..:>

Ohsem-ohsem semuanya..lagilah tengok kain plain camni..oh lupa..aku sebenarnya lebih suka kalau kain jenis plain selain dari cotton la kan..nampak simple tapi elegant gitu..auww..:-j
tapi taste korang mesti lagi gempak kan..cecite sikit..hiks!;))

9 comments:

brick said...

its not even fasting month yet :p

Fana | Aqim said...

brick | yeah i know..nak book tailor cepat-cepat nanti takda nak jahit kang.parah..huhu

orked violet @ SYA said...

Fana, Sya beli yg da siap je. save budget sket. huhu

Fana | Aqim said...

sha | kalau fana nak beli yg ready made alamatnye gedoboh la yunk..takdo size..sobs :(

syafiqakarim said...

da siap. kale peach. hahah

SFaezah said...

saye pon da hnta tempah.lmbt nnt baju xsiap!hihi

Fana Aqim said...

huhu tau takpe..lebih baik cepat hantar nanti kang tak berbaju baru la gamaknye..sobs :(

Yana Libra said...

semua baju tu cantik2..tp nampak glamour sgt lak..hehe~

Fana Aqim said...

yana | kann..over la pulak..tapi name pun raye..kan..hehe