Tuesday, 4 June 2013

Aku dan gigi

Assalamualaikum[-O<

Hai kawan-kawan!bersua lagi kita ye! al-maklum aku dapat rasakan blog aku ni jadi buku lama yang orang da tak mau baca lagi..huu sadis kan.
Ok takpe abaikan, tadi aku dapat call dari kawan aku.Dia mintak tolong aku ambilkan claim klinik gigi dia.So, tetiba aku rasa macam gigi???Omaii..lamanya aku tak check gigi aku!!:-S.Bukannya apa, asal nak buat je aku rasa takut, asal seriau je haa mesti kes gigi..Adoii..lemah lutut betul lah aku kalau bab gigi-gigi nih..

Pulak tuh aku memang dapat rasakan gigi aku macam reput sebab nya pernah satu hari tuh aku rasa macam aku makan gigi aku.Dengar kott bunyi krapp! eh! tetibe rasa macam GIGI aku!!!:-O.Lama lepas kejadian tuh aku rasa  gigi kat geraham aku dah tak ada!amboi kemain lagi aku dok kunyah gigi sendiri kan sampai takda..tambah pulak gigi aku berlubang..hadoii..apa la nasib aku.Tuh la kecik-kecik dah molek benar gigi tuh riak sangat takmo jaga gigi.Bila gigi dah rongak berlubang and itam baru aku nak concern!padan dengan muka aku...sobs=((

Sekarang ini aku dalam misi nak cari klinik gigi yang tak sakit rawatan dia.Hee ada ke?tapi tuhla banyak review yang aku tengok kalau pergi klinik gigi kerajaan ini sakit sikit.Actually, ramai sebenarnya yang cakap cenggitu and bukan sakit sikit..tapi sakit banyak wooo...:((:((:((

Alamatnya memang aku buat kat klinik swasta la jawabnya.Tapi tak tahan duit pulak kan..haah! *-:)benda boleh claim..aku claim aje la nanti dengan tempat kerja aku..hehehe..$-)

Aku ada baca satu review pasal klinik gigi kat putrajaya Klinik Pergigian Izra presient 8.So far empunya gigi tuh kata dia buat dengan lembut sekali..tak sakit pun..Ermm, tertarik jugak! tapi tak apa survey lagi klinik lain yang tak sakit.Korang ada suggestion??help me please..sebelum aku kena sakit gigi..baik aku pergi buat gigi baru nanti baru boleh senyum macam fazura..:-j

Oh mimpi yang tak sudah la kau fana!:-j

p/s: oh ye! jom kita tengok macam mana sebenarnya doktor tampal gigi kita, aku jumpa satu blog ini masa tengah cari info pasal gigi..hiks! cekitout here! :)>-

7 comments:

Yana Libra said...

sy pun dah bertahun tak g klinik gigi..hehe~

Fana Aqim said...

yana | haa meh la yok kite pegi ..:)

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Kali terakhir..lana buat rawatan cuci gigi. Kat klinik gomen je.

Rasa sakit tu..mayb depends pda saraf kita gak kot fana. Maybe la, jgn percya 100% ckp lana ni,ekekeke.

Sebab..lana rasa..takda la sakit mana sbnrnya..cuma mayb kita dah dimomokkan gi klinik gigi ni sumting yg menyeramkan. Tak psl2 kita berdebor je.

orked violet @ SYA said...

Fana, Sya tampal gigi siap request bius. RM100 sebatang die charge. Layan kan.. janji xsakit

takot ngn doc gigi since skola rendah. hohoho

Tomadicci said...

cabot gigi taring.... ggrrrrr....

Fana Aqim said...

lana | betola..scary pegi klinik gigi nih tak same cam scary pegi klinik biase..xoxox

sya | pergh..rm100 sebatang??mengalir cam tuh je..tp nak biar tak sakit punye pasal..huhu

tomadici | haipp!!gigit kang..

Anonymous said...

Sorila tobat aku tk pg klinik izra ni lg dah. Tk lmbut mn pun buat cincai sbb doc rush nk blk. Skt hati

 
Images by Freepik