Tuesday, 27 March 2012

DIY or Order?

Assalamualaikum[-O<

Holaa semua!!:D/.Macam mana hari ini?Ada sihat ka?Hope semua nya sihat-sihat la ya;)).Ok! sekarang nih, aku tengah dok memikirkan tentang salah satu persiapan aku untuk melangkah ke alam "ehem-ehem": iaitu kad kahwin!Well, sebelum itu, jom kita review antara kad kahwin yang menarik untuk ditatap!:x



 source 



Source

Cantik kan!!Simple and nice!!Belum lagi aku tunjuk yang lain-lain.Walaupun aku rasa terlalu awal untuk prepare kad, tapi seeloknya daripada sekarang la kan  kita kena survey-survey.Betul tak??


Ermm, tapi pada aku, untuk tempah kad kahwin yang mahal agak tidak berbaloi sebab lepas baca ke tong sampah jelah jawabnya..lain la kalau kad kahwin aku tuh nanti bertakhtakan berlian..memang orang simpan la kan;)).So, nak DIY kad kahwin??Erk?berbakat kah aku??:-SS.Ermm, tapi memang jimat sangat-sangat la kan kalau aku design sendiri then aku just perlu keluarkan duit untuk print sahaja.Gulp!telan budget aku.Ermm, apa-apa pun aku sangat lah perlukannn..MASA untuk aku prepare semua tuh sebab nak design-design nih aku rasa keras sikit kot otak aku;)).
So, nak DIY or tempah je ek?Kalau DIY kena kreatif!aku nih ketip adalah;)).Nak order kang..telan belanja pula lagipun macam tak berbaloi je kan:-/


Pendapat korang pulak macam mana?Mesti DIY kan..kan../:)
Siapa-siapa yang minat color Hijau!Jom ke sini!


7 comments:

anNaqia said...

kalo DIY lagi menjimatkan, bagi sy, better DIY. hehe. tp, semua based on ur preferences. just my 2 cents. hihi

Fana | Aqim said...

tuh la..macam nak DIY je..so, kena kerja keras sikit la kan..anyway thanks dear :)

Aida Omar said...

DIY pun boleh jimat gitu.. design simple2 je.. tau xpe dear kita sendiri pun lepas pi umah org tu kawen kad campak merata2.. huhu

Nana said...

seyes ke nak kawin ni??congratss..aku jugak x kawin2 lagi..heu heu

ecadwinkyasha said...

DIY lagi best,simple dan senang..paling senang,guna wat kad yg bentuk ala-ala bookmark gtu..senang kan?.hehehe :)

teruja baca persiapan kahwin even 1st time masuk sini.hahaha :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kad kahwin:) kalau kreatif boleh je design sendiri. :)) cubalah...

Cik Zimie said...

ikut kemampuan dear.kalau kreatif and tau sumber2 nak print, DIY je hihi.kalau rasa susah sgt, order je sbb nowdays pun dh banyak kad kawen yang murah2 hehehe.goodluck!

 
Images by Freepik