Wednesday, 28 March 2012

Mempraktikkan doa harian

Assalamualaikum[-O<

Syukur alhamdulilah..dapat lagi aku update sesuatu disini untuk korang semua[-O<.Well, aku ada sesuatu yang nak share dengan korang..sebab sharing kan caring..betul tak?;))
Dulu masa kecik-kecik belajar kat sekolah selalu kita diajar dengan doa-doa kan.Tak kisah la doa makan ke..doa masuk toilet ke..doa nak tidur ke kan..janji doa and kita pula amatlah rajin menghafal dan mempratikkan nya.Sampaikan kadang-kadang kita yang kecik nih lah yang dok tegur orang tua kita untuk baca doa bila nak tidur lah..nak mandi lah..kiranya semua benda nak doa lah senang cerita**sebab cikgu dah ajar lah katakan..dah pandai  baca doa pulak tuh.Semuanya bermula dengan "CIKGU KATA KAN.....";)).
Kalau korang perasan,zaman kecik-kecik dulu, apa yang cikgu kata semua betul sampaikan ada ketikanya menangis-nangis kalau tak dapat ikut arahan cikgu**kata mak bapak pun takleh nak ikut macam kata cikgu..kuatnya aura cikgu tuh kan;)).Betul tak?


Tapi sekarang?Bila dah besar panjang nih..:-/Amalan nak membaca doa tuh...:-/.Ermm, korang sendiri faham la kan..;)).Oleh itu, jom ramai-ramai kita mempraktikkan doa-doa harian itu kembali dengan adanya KOLEKSI DOA HARIAN DAN ZIKIR.Aku rasa usaha pihak JAKIM ini sangat lah bagus untuk mengingatkan kita kembali dengan doa-doa harian seperti ini selain daripada nak suruh budak-budak sekolah sekarang belajar dengan lebih efektif lah kan;)).
So, jom sama-sama kita praktik!:)>-
KOLEKSI DOA HARIAN DAN ZIKIR
A big thanks to  kakak Khumaera kerana bagi info pasal Doa ini>:D< .Katanya "inilah tugas seorang librarian kan..mencari maklumat untuk orang ramai";))


ZALORA?apa tuh??jom terjah!!



7 comments:

lelamaisara said...

Salam kenal...datang follow sini...

Angel xcode said...
This comment has been removed by the author.
Angel xcode said...

Salam santun sahabat blog... jom ramaikan pula blog baru awak... http://cintalovest.blogspot.com/ i follow u... follow back me ... okey?

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

alhamdulillah..moga dapat dimanfaatkan oleh semua. =)

Marya Hana said...

hai fana..

bila dah besar, doa2 harian pon jarang dipraktikkan..

kadang2 ada doa yg dah lupa memandangkan jarang amalkan..

btw, nice entry ! (:

mjg said...

salam sobat bloger

Iena Eliena said...

Blogwalking here...
cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

 
Images by Freepik