Wednesday, 28 March 2012

Mempraktikkan doa harian

Assalamualaikum[-O<

Syukur alhamdulilah..dapat lagi aku update sesuatu disini untuk korang semua[-O<.Well, aku ada sesuatu yang nak share dengan korang..sebab sharing kan caring..betul tak?;))
Dulu masa kecik-kecik belajar kat sekolah selalu kita diajar dengan doa-doa kan.Tak kisah la doa makan ke..doa masuk toilet ke..doa nak tidur ke kan..janji doa and kita pula amatlah rajin menghafal dan mempratikkan nya.Sampaikan kadang-kadang kita yang kecik nih lah yang dok tegur orang tua kita untuk baca doa bila nak tidur lah..nak mandi lah..kiranya semua benda nak doa lah senang cerita**sebab cikgu dah ajar lah katakan..dah pandai  baca doa pulak tuh.Semuanya bermula dengan "CIKGU KATA KAN.....";)).
Kalau korang perasan,zaman kecik-kecik dulu, apa yang cikgu kata semua betul sampaikan ada ketikanya menangis-nangis kalau tak dapat ikut arahan cikgu**kata mak bapak pun takleh nak ikut macam kata cikgu..kuatnya aura cikgu tuh kan;)).Betul tak?


Tapi sekarang?Bila dah besar panjang nih..:-/Amalan nak membaca doa tuh...:-/.Ermm, korang sendiri faham la kan..;)).Oleh itu, jom ramai-ramai kita mempraktikkan doa-doa harian itu kembali dengan adanya KOLEKSI DOA HARIAN DAN ZIKIR.Aku rasa usaha pihak JAKIM ini sangat lah bagus untuk mengingatkan kita kembali dengan doa-doa harian seperti ini selain daripada nak suruh budak-budak sekolah sekarang belajar dengan lebih efektif lah kan;)).
So, jom sama-sama kita praktik!:)>-
KOLEKSI DOA HARIAN DAN ZIKIR
A big thanks to  kakak Khumaera kerana bagi info pasal Doa ini>:D< .Katanya "inilah tugas seorang librarian kan..mencari maklumat untuk orang ramai";))


ZALORA?apa tuh??jom terjah!!



7 comments:

lelamaisara said...

Salam kenal...datang follow sini...

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Salam santun sahabat blog... jom ramaikan pula blog baru awak... http://cintalovest.blogspot.com/ i follow u... follow back me ... okey?

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

alhamdulillah..moga dapat dimanfaatkan oleh semua. =)

Marya Hana said...

hai fana..

bila dah besar, doa2 harian pon jarang dipraktikkan..

kadang2 ada doa yg dah lupa memandangkan jarang amalkan..

btw, nice entry ! (:

mjg said...

salam sobat bloger

ienaeliena said...

Blogwalking here...
cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

 
Images by Freepik