Monday, 23 April 2012

Doorgift : paper bag atau botol jar

Assalamualaikum[-O<

Hari ini aku nak share dengan korang tentang door gift!Bila fikir pasal door gift nih kan memang haru jadinya.:-<.Rasa macam semua  nak bagi..tapi:-/...bila fikir-fikir balik ongkosnya pun jadi banyak gitu..:-j.So, disinilah aku harus main peranan yang sangat penting supaya tidak MEMBAZIR!Ingat ye kawan-kawan..[-Xtakmo membazir..nanti aku babap kang!;))Penat jugak fikir nak bagi apa kat guest yang datang nanti:-/.Ermm, aku ada jugak blogwalking kat blog-blog B2B and ex-bride yang lain..mostly semuanya DIY doorgift!Sweet kan..alah lagipun bukan untuk siapa-siapa pun..diri sendiri juga kan.

Ermm,mengikut permerhatian aku..sekarang nih, trend orang guna paper bag.Alah, biasa yang letak pisang goreng tuh..:-j.Kalau tak pun, biasa kat kedai bakery mesti ada.Jom kita review kejap trend paper bag yang dibuat doorgift nih!>:/



Hah!ini Ex-bride Cujen yang buat tau..gigih kan beliau..buat sebanyak ini!=D>Aku sangat kagum! pengsan aku tengok door-gift dia sebanyak ini!#:-S.Menurut Cujen, dia beli paper bag nih di 

WAKIM PLASTIC INDUSTRY SDN. BHD
NO. 55B-4, LORONG RAJA BOT
KAMPUNG BARU 
50300 KUALA LUMPUR

TEL : 03-26914297 / 03-26921721


Oke, korang boleh lah survey apa-apa yang patut kat wakim nih ye..terjah je blog Wakim kat atas tuh;)) **aku pun tengah survey-survey gak nih8-| kalau boleh nak cari color putih!any suggestion girls??



Rasa macam comel dan sangat berpatutan lah paper bag nih, walaupun ianya nampak murah tapi kalau kita kretip!dah tentu akan jadi exclusive!betul tak?:D/.Well, secara tak langsung paper bag ini dah masuk dalam list aku..;))

Tapi, kalau nak  door gift lain dari yang lain..boleh juga buat macam contoh  botol jar kat bawah nih! 
Ohsem kan!Hah, yang ini kak kina lah yang buat! Well, semua orang tau kak kina nih kretip orangnya kan.Untuk botol jar nih korang boleh terjah kedai Quality Pack! kat Puchong.

NO.52,JALAN PUCHONG MESRA 1, BATU 6 1/2,
JALAN PUCHONG,58200 KUALA LUMPUR
07-80763311

Pada bride to be yang ada di Johor **aku leteww;)) jangan risau..kat JB pun ada jugak branch..korang follow je alamat kat bawah ini

NO.29, JALAN SEROJA 47,TAMAN JOHOR JAYA 
81100 JOHOR BAHRU
07-3513322

So, korang review-review la ye..aku pun tengah dok memilih-memilih nih..dua-dua lawa:((.Acane nih:((.

BE SMART OK B2B!:)>-

kalau dah abis review tuh, sudi-sudilah vote aku ye! 



15 comments:

Cik Zimie said...

suka paper bag tu.senang orang nak pegang.

kalau jar pun suka gak,sebab nanti boleh guna jar tu in future hehe.

pendek kata,bagi lah dua2 hihi

Fana | Aqim said...

Cik zimie |

gud idea!!tapi aiyaaa..ongkosnya gulp!haha..nak kne wat kire-kire dulu..nih! :)

Cik Tqah said...

paper beg tu kalau kt wakim yg kale koko tu mahal.. sy beli kt bake with yen 100 pcs rm 3.30.. wakin kalau xsalah rm 10.. kalau beli 1000pcs=10pek harga jadi rm 3.20... sangat berbaloi.. letak doily paper 250 pcs rm 4++.. pastu letak riben.. then kalau nk classy lg wat rubber stamp n cop di atas doily.. cost 1 pcs.. xsampai seposen.. tp kene rajin la..

Fana | Aqim said...

Cik Tqah | yeke?wah..satu info yg berguna..anyway thanks ye!dapat jugak nak saving..kalau ikotkan berbaloi jugak murahnye..huhu

bake with yen tuh kat puchong kan..

Cik Tqah said...

yup.. kt puchong.. i da diy my doorgift bag 1900.. 1500 da siap.. masa amek dlm sebulan lebih gak.. tp mmg balik keje dok ngadap menatang tu jela.. 1 malam bleh pelekat doily 200 bag.. untuk ikat riben amek masa seminggu untuk potong n pelekat.. staff kt bake with yen tu pon ok.. besh sgt sbb bleh jimat dear :)

Fana | Aqim said...

wow!sound good! ermm..biaselah kan memang kne usaha keras sikit nak diy nih..InsyaAllah fana boleh buat jugak! wish me luck dear..kalau ada apa2 nanti fana rujuk dengan tikah k..thanks dear

Fienazzuki said...

paper bag???nice one...xpernah jumpa lagi...

datng singgah dan follow...

Yana Libra said...

paper beg cam lagi cantiklah~~ :D

ShahzCudin said...

buat senderi je kan? jimat sket..

Fana | Aqim said...

yana | ermm kan?tapi botol jar tuh lain dari yg lain..jarang org buat..tapi mmg kedua2 nye cantik!

shahz| yeah! sendiri buat je..jimat belanja :)

Rafflesia™ said...

wahhh bile nak kenduri ni? -.-

aReLaN said...

nasib baik la nilai 3 dekat.senang nak cari barang2 gini.hehehe

Emma Villa said...

Fana akim, yg kt jhor tu ade paperbag putih mcm wakim tu jgk ke? Mil sy dah kesuntukan msa, xsmpat dah nk bli kt wakim. Mntk penjelasan.

cardbymyan said...

Salam

Kami jual printed paperbag & sticker (plain/custom nk letak nma pn ada), boleh google: cardbymyan or click HERE

Tq tuan tanah

Anonymous said...

Hi Guys. Thanks for all your comments and inputs. BUT please use proper writing, this is not SMS. Use proper BM and educate the readers.

Thanks.

 
Images by Freepik