Monday, 2 July 2012

Interview KWSP

Assalamualaikum[-O<

Arghhhhhhhh Stresss!! Ermm, hampir seminggu aku di Selangor nih, memang fault betul lah.Apa yang aku buat semuanya tak menjadi, semuanya tak memberangsangkan.Kalau la aku boleh patah balik ke belakang, akan aku perbaiki and prepare dengan sebaik-baiknya!Huh!

Erk!Mesti korang dok ternganga-ngaga kan.Apa ke benda la dak Fana nih mengarut!^:)^Ermm, ok-ok akan kuceritakan satu perdua daripada cerita sebenar. Macam nih ceritanya,..jeng..jeng..jeng..:-SS

Last week, aku dapat call dari dari salah sebuat institusi badan berkanun yang mengatakan aku di tawarkan untuk menghadiri temuduga.Wah..riang sungguh rasa hati ini..lalala..:D/Interview tuh berlangsung pada 28hb yang lepas,Hah!Kau..menyempat-nyempat aku apply cuti mintak surat and all the document yang related dengan aku punye services kat UTM nih.Terkoncoh-koncoh aku dibuatnya.Sampaikan aku memang tak sempat nak amik surat dari Ketua Jabatan aku.Busy sangat la kan dia sampai surat aku pun dia tak boleh buat:-w.Frust gilak!!>:P

Well, aku pun dengan gamble pergila kat interview tuh dengan berbekalkan ilmu yang tak berapa nak ada dalam kepala tentang institusi ini.Kejap lagi,bila aku masuk je ruang interview tuh tingkat 3, mak aihh...tengok nombor rujukan aku adalah 372!!Omaii..gila kentang ramainyaaa.:-OFor sure la ramai kan..siapa yang taknak kerja dengan institusi yang hebat macam ini.!ohsem beb!ohsem!huhu

So, tak lupa juga, bila dah ramai tuh, mula lah yang dok meliar mata aku nih kesane kemari meninjau keadaan sekeliling8-|.Kejap lagi omaii..aku jumpa ex-classmate aku dulu masa kat shah alam.Wow!kebetulan pulak kan.Tapi yang menyedihkan bila seronok jumpa kejap lagi aku blurr and dengan innocent nye..aku tanya "ermm, weh, sorry ea, siapa nama ko ek?seriously aku amat lupa kott" :P..haha..sengal kan aku nih..adoiyaii..

Ok2 back to the interview story.Ermm, memandangkan ramai sangat calon yang power-power lagi berkelayakkan untuk sandang jawatan nih, then kami masuk secara berkumpulan.Sekali masuk 5 orang..and panel ada 3 orang..seorang perempuan dan seorang lelaki.Huh! #:-S.sangat mengerunkan ok, pergi interview kali ini tak pernah pernah aku se-nervous macam ini.Well, the interview session agak sempoi and tak terlalu formal tapi yang sangat gerun tuh bila bab soal jawab tuh..adoii..fault betul lah..aku rasa sangat kecik je aku kat situ nak dibandingkan dengan candidates lain.:-<.
Apa-apa pun aku redha jelah..kalau rezeki aku ada dapatlah, tapi kalau takda nak buat macam mana kan..ada himah disebalik semua yang terjadi.
Apa-apa pun untuk temuduga ini akan aku jadikan pengajaran dan peringatan untuk aku di masa depan!L-) 

6 comments:

nana kamarul said...

Macam kenal je interview ni. Institusi tu kat Bangi eh? Tingkat 3. Ramai gila orang. Kan kan kan. Kalu betul I was there too. Tapi bukan as a candidate lah. LOL

Fana | Aqim said...

nana | omaii..kantoi disitew..ahakz! lol..staf ke?hee..malu..:D

nana kamarul said...

Hehehe. Tak lah. Teman orang pegi interview jugak :P

aReLaN said...

hohoho...seyes tak suka bile interview by group ni.idea tak berapa nak mencurah2 dibuatnya

Fana | Aqim said...

hah tau takpe..huhu

fash said...

dapat tak kerja tu? dapat jugak interview selasa ni

 
Images by Freepik