Thursday, 21 June 2012

Wedding preps :Survey for MUA

Assalamualaikum[-O<


Petang semuanya!!Ok, entry kali ini aku nak review pasal MUA.Aiseehh sangat la rumit bila fikir pasal MUA nih nak nak area Johor.Please somebody help me carikan MUA for my wedding..sobs..Puas dah cari, tapi setiap kali tengok semuanya area KL/Selangor jauh nun disana especially makeup yang meletoops gitu la kan.Kat mana ye nak cari talented MUA area Johor nih:-/.Ermm,kalau nak diikutkan hati aku memang berkenan sangat la dengan beberapa MUA nih contoh macam yang kat bawah nih.
MUA 1: elfaizien's touch,



MUA 2 : Sara Samsuddin



MUA 3: MiszAmy

tengok!Puan Zimie kita pun amik dengan beliau..nak menangis rasanya sebab kak amy just amik only sekitar lembah klang..:((Plus, rate kak amy sangatlah affordable! cuba korang terjah blog kak amy nih.
Sungguh maveles sentuhan dia orang tapi bila difikir-fikir kan balik berbaloi ke nanti dengan budget aku nanti kan:-/.Ialah, belum lagi campur dengan transportation and accomodation kan.Aku rasa campur tuh je dah nak mencecah 1K$-)Amaaayeee...:-SS.
So, pada B2B Johorean kat luar sana, please help me to find MUA for my wedding[-O<
p/s: kalau dapat sponsor MUA lagi la amat dialu-alukan..hee..**perasan retis leteww:-j

18 comments:

Cik Tqah said...

dear..i suke yg first tu..less is more..natural look..

Fana | Aqim said...

kan..sangat cantik kan..tapi jauhlah tqah agak costly sikit..:(

gebot said...

cube tgk ni ^_^
tp gebot byk tgk time g kedai dia.
cantek makeup :)

http://www.semarakkaseh.com/

Fana | Aqim said...

yeke?wah..thanks ye! tapi,fb dye takde ke gebot?kat website nih cam takde ape je..:(

LiNda said...

da kawin da zimie tu ye, hihi..rajin gak linda tgok blog dia. Makeup dia ok, x nampak heavy..:)

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

dewi..kat kota tinggi tak survey ke?

gebot said...

hihihi.dia xaktif.tp kalo call ke,suh dia email picture.aaa,tu ok kot ^_^
time gebot dlu pon dia makeup.

gebot said...

kalo nk tgk ok ke tak...cube tgk pic gebot..ehehehe

http://littlegebot.blogspot.com/2012/04/gebot-2-wordless-wednesday.html

yg baju purple gray atas tu.klik image baru nampak besar sket.yg ijau tu belah side laki ^_^

Rawlins byRawlins said...

Gigihnya mencari MUA
Just nak share, produk yang boleh dipakai seumur hidup
Nampak cantik dan terletak ketika bersanding, membantu menyuburkan dan akhirnya boleh diguna untuk berpantang
Apa dia?
Baca Entry Tentang Produk Premium nie

Fana | Aqim said...

Linda | haah dah kawin dah puan zimie kite tuh..huhu.Haah kan makeup dye cantik! suke gilak ngan sentuhan kak amy..tapi apakan daya kak amy tak amik luar klang pulok..sobss..

kak fiza|kat kota setakat nih yg kite tgk cam tepung gomak je kak..huhu.Hah!akk ade port ke?share2 kak..area2 sane ke kan..huhu

Fana | Aqim said...

gebot : owh cam tuh ea..oke2,InsyaAllah nanti fana buat.btw dah tengok dah pic gebot tuh..tak berape nampak sangat la..coz cam jauh kan..Tapi nampak cam oke je..:)

Rawlin | haah la kak..tengah gigih and bersemangat nih..huhu.Thanks ye :)

Tinta Lana said...

Salam..

Fana..pic no 1 tu, lawanya T___T lagi2 tang mate..hehe. Urm..tak dpt nk bantu fana..takda contact number yg dikenali.hehe. Apapun, semoga ketemu MUA yg dikhndki ya :)

zOeY zAu YaH said...

semua cantik2..

aReLaN said...

MUA??make-up artists??hahaha...yang saya nye nasib baik la kazen tu MUA.senang citer.amek je dia terus.hoho

mizerni said...

tny la membe2 kte yg dh kawen tu..ko x brminat ke???

anaztasias nora aira said...

hi dear..nora de review mua . dia based KL tapi dia leh travel. harga murah je untuk 2 event tak sampi 1k.

Fana | Aqim said...

ernie | hah tuh lah nanti aku nak nanye..:)

anaztasias | wah great! dengan lajunye kite terjah blog awak :) thanks dear :)

Cerita Saya, said...

Yang firsttttttt.. Nak lebih simple + elegance+gorgeous!!!

search fb suhana sulaiman. cantek jugak dia make up

 
Images by Freepik