Tuesday, 17 July 2012

Interview MARDI

Assalamualaikum[-O<

I'm comingggggggg..>:D<.Hari ini adalah hari permulaan aku kerja dengan lambakan kerja..**eh!berapa banyak ayat kerja daaa..Pagi-pagi pergi kerja dengan mata yang (:|.Haishh, malas sungguh rasanya, tambah-tanbah hari nih pulak ada audit ayoyo...@-).
Hah!sejak dua menjak nih, alhamdulilah rezeki interview aku murah betul..alhamdulilah..[-O<.Lepas satu, satu interview datang..and semalam aku baru je pergi interview di MARDI.Wah, sangat kagum aku dengan institusi yang besar macam gini..first time kott aku masuk sini..;)).Dulu masa MAHA, teringin jugak nak pergi..tapi tak berkesempatan daripada segi jauh, dan duit!8-|  .
Secara jujurnya aku dapat rasakan interview kali ini, bukan interview yang calang-calang sebabnya saingan aku kali ini memang hebat-hebat belaka mana taknya, yang datang tuh, semuanya senior aku kott:((.Tapi, apa-apa pun nasib aku baiklah jugak, sebab tak semua 15 orang dalam list interview tuh yang datang;)).So, kami berentap seramai 7 orang sahaja untuk merebut 1 kekosongan!!L-).Part paling tuff bila aku dapat tau, ada salah seorang daripada calon tuh, pernah practical kat situ, and sorang lagi pernah bekerja di situ tapi as contract jelah kan and now dah tukar kerja tempat lain.Adoii..rasa tipis pulak peluang aku..:-<
Overall, the interview session memang agak sempoi.Panel ada 3 orang and semuanya orang-orang kuat beserta dengan setiausaha sorang.Masa interview tuh, aku taklah se-nebes and taklah sehampeh  macam interview  last 2 weeks..hehe;)).Soalan yang ditanya pun takdelah mengarut bagai and lebih tersusun..mula-mula soalan tentang diri, technical question(opinion), general knowldge + info pasal institusi itu sendiri.Tapi, yang aku agak frust sikit tuh, dia nak hired orang untuk incharged sistem!omaii:-SS.Gerun kott, kalau nak handle sistem nih..adoyaii..apa-apa pun redha jelah, kalau dapat baguslah![-O<and kalau tak dapat tuh, jadikan sebagai pengalaman and cuba lagi! L-)

9 comments:

Cik Tqah said...

doakan rezeki awak murah.. insyaAllah..

LiNda said...

Insyaallah, ade rezeki tu. Linda doakn awk dpt kerja tu..:)

Mr and Ms bOZhiCkA said...

takpe, mana tau da rezeki kat situ kan.. heee..anyway, I b2b fron sarawak.. I dah follow u, jgn segan silu follow me back k.. see ya.. :-D

aReLaN said...

insya-ALLAH kalau ada rezeki.kalau takde pon, at least leh tambah pengalaman kan.

Fana | Aqim said...

cik tiqa | aminnnnnnnnn..thanks tika :)

linda | aminnnnnnnn...harap2 macam tuhlah..:) thanks linda :)

mr and ms bozhicka | wah..sarawak..jauhnya..selamat berkenalan ye..:)

arelan | yup!exactly! InsyaAllah kalau ada rezeki tak kemana kan..kan..kan..

SarahSyafiq said...

semoga berjaya ya :)

Tomadicci said...
This comment has been removed by the author.
Tomadicci said...

wow.... klu dpt tu da dkt laa ngn tunang awk kan???

Fana | Aqim said...

erk...haaa la..haruslah dekat..:-w

 
Images by Freepik