Thursday, 24 November 2011

Bila jodoh dah nak sampai

Assalamualaikum[-O<


Mak si teruna : perempuan tu solat ok ke?, sopan ke?,pandai masak ke?,boleh jaga kamu ke?, pandai hormat org tua2 ke?,kerja apa?kelulusan apa?boleh hidup susah senang dengan kamu ke?

Mak si dara: Lelaki itu kerja apa?,kelulusan apa?agama ok ke?,boleh ke jaga kamu?,cukup matang berfikir ke?panas baran tak?

**Moral of stories, semua parents risau bila soal jodoh anak2 sebab mereka nak anak2 bahagia, tempoh perkenalan bukan isu besar, yang penting mereka selesa,mampu give n take,seterusnya berserah pada ALLAH

"Adaptasi dari cerita TENTANG DHIA"
Babai@};-

12 comments:

sesegar said...

pendek, padat dan bernas! :)

.: iEyLa :. said...

huhu...terserlah betapa syg nye mereka pd kita. :)

syahnaz said...

http://whereistheloveiz.blogspot.com/
jom singgah

fiQ'Ra said...

hehe, setuju! tapi cerita ttg dhia tu dah makin best pulak.. wajib tgk.. :))

ShahzCudin said...

ni citer kat tv3 tu ker?

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

shah | yup kat tv3 tuh..huhu

NOVA said...

menarik entri awak... the best la citer tentang dhia nie.. :)

Nurul ain said...

suka tgk nora danish... comell gilakksss kan...
Inspirasi Nurul Ain

Akim Iqbal said...

Aiseh, mak gua risau gak. Takut tesilap pilih. Dah la anak lelaki ada seorang ja.. hahaha

apik pehe said...

alahai..apik ni masih lagi takder duit..hehehe

Umie Artoqiemie said...

mak & nenek aku addicted gila ngan crite ni ~__~

hazirahmahadzir said...

:D

 
Images by Freepik