Thursday, 16 August 2012

Adik Ahmad dan Adik Fizi (iklan BERNAS)

Assalamualaikum[-O<

Haaa...siapa dengar Hot Fm pagi tadi?Ohsem gila budak kecik 2 orang nih=D>.Iklan BERNAS  yang dilakonkan mereka berdua ini memang sangat-sangat memberi impak pada orang ramai.Syabas!=D>..Memang tersentuh habis lah tengok iklan ini.Aku rasa korang pun macam tuh jugak kan..kan..sobs:(.Sememangnya, tak semua orang dapat beraya bersama-sama dengan keluarga.Maybe ada dikalangan kita yang tak dapat beraya dengan family atas faktor kerja,jarak atau sebagainya..tapi sebenarnya apa yang lebih menyayat hati apabila kita tak dapat beraya bermaaf-maafan dengan orang yang telah "pergi" meninggalkan kita selama-lamanya.Syukur Alhamdulilah, aku masih ada lagi kedua orang tua aku and masih berpeluang untuk bermaaf-maafan dengan mereka.Tiba-tiba aku teringat drama 7 Ramadhan..haishh, lagi la sedih dibuatnya.Tak dapat aku bayangkan perangai si anak yang sebegitu rupa.Masih ada lagi ke anak yang macam itu?Well, dalam dunia ini, bermacam-macam ragam manusia ada kan..so, aku rasa tak mustahil memang wujud watak sebegitu.Apa-apa pun aku harap kita semua bukan sekadar tengok and merasa sedih saje, tapi kita semua patut ambil iktibar daripada iklan and drama tuh.Betul tak?L-).

And apa yang lebih mengembirakan buat adik comel berdua ini bila ada caller daripada seorang doktor dari Sabah kalau tak silap aku nak membantu and menanggung kos rawatan mereka.Syukur alhamdulilah[-O<.Rezeki kamu adik fizi and ahmad..[-O<.Semoga kamu berdua terus sukses yaa!:)>- 
kredit pic to hot fm

p/s: Mengikut Ahmad kawan facebook dia ada lebih kurang seramai 23 orang ...Haa...lepas ini, banyaklah friends adik kita ini ye..huhu;))

7 comments:

Faizul Osman said...

satu je nak tahu... adakah mereka ni btl buta dan sengau???

Fana | Aqim said...

faizul | adik ahmad cacat pendengaran dan adik fizi nih pulak cacat penglihatan..sebab tuh ade doktor yang nak tolong diaorang nih..:)

LiNda said...

suke tengok dorang berdua..both of them sgt cute. Semoga Allah sentiasa murahkan rezeki mereka berdua dan lindungi mereka. iklan tu memang sgt sedih, linda tengok byk kali pon mesti nangis.

Anonymous said...

Mmg trharu sgt tgk iklan ni..rugi la kta lau xhargai mak bapa kta slagi ada...

Hanif Idrus said...

Selamat hari raya...

adib farhan said...

Ahmad ni ddk area rmh ak, mak dgn,ayh,die ckgu skola..slalu nmpk die kt masjid dgn ayh die.. ble nmpk ak,je msti die senyum
Ak slalu bergurau dgn die, tp die mmg baik r.. die mmg btl2 bisu..

Fana | Aqim said...

linda | kan..sedih je tengok iklan tuh..anyway selamat hari ghaye! :)

anonymous | betol2..hargailah diaorang selagi masih hidup..esok kalau dia orang dah takda menyesal tak sudah pulak kang..sobs

hanif | Selamat hari Ghaye! :)

Adib | wah..yeke?ermm, tengok dari cara ahmad nih pun dah tau dia gud boy kan..kan..
pstt kim salam kat ahmad ye..huhu*menyempat2 :)

 
Images by Freepik