Monday, 27 August 2012

Borong Hari Raya

Assalamualaikum[-O<

Pandang kiri,pandang kanan biar betul!!mana semua orang nih?Aik??Aku sorang je ke yang semangat nak kerja nih?8-|..Fuh, memang heavan la kerja waktu boss cuti..hehe;)) bagaikan office ini aku yang punyaa!>:)*ketawa jahat.

Ok la ok, masing-masing dah puas beraya kan..so, time untuk kerja pulak, walaupun memang failed gile mood kerja kan..tapi nak buat macam mana, bagi chan la pulak kan untuk orang lain cuti..*ayat sedapkan hati:-j

Raya tahun ini, aku rasa sama je macam tahun-tahun yang lepas..Raya pertama balik kampung kat Muor atau bahasa bakunya Muar:D.Ok, lepas aku dah melempiaskan sifat pemurah aku dengan bagi duit raya kat anak-anak buah, cousin-cousin and cucu-cucu aku,raya kedua pulak, aku melempiaskan sifat keborosan aku kat Jusco!Owh memang heavan je rasenye pergi shopping time orang semua sibuk lagi beraya ke sini sana ke mari mana.Baiklah jangan tertipu ok! sebenarnya semuanya tak lah seindah yang disangka..macam biasa bila melayu raya, cina india pun raya..aku rasa macam kat negara cina pun ada juga..naik sepet mata aku tengok orang-orang cina sibuk membeli belah..aiyaaa..ramai wooo..#:-S.Bersesak lah jugak aku dibuatnya..

Ermm, memandangkan sale hari raya masih lagi valid aku pun rembat la apa-apa yang patut untuk wedding aku nanti..Memang best betul kan habiskan duit..sampai tak terasa pun duit dah habis..:-S.Takpe takpe..bukan selalu pun aku belanja untuk kahwin kan..kan..:D*ayat sedapkan hati lagi sekali.Nak tengok apa aku borong?
Haaa..ini baru sikit, sebenarnya ada lagi tuh kat tepi-tepi..B-)Memang best betul lah, habiskan duit time-time raya ini kan=D>.Bagus fana bagus!:-wnak tunggu gaji bulan depan memang makan megi jela kau yeb-(.

Oke, lepas itu, tengah orang lain sibuk-sibuk nak beraya aku menyelap-nyelap la sekejap siapkan project DIY aku..Nak tengok apa yang aku kutil sorang-sorang dalam bilik?
Haa..tadaa..terketar-ketar aku buat mende alah ini, sambil kunyah kukis raya..;)).Banyak lagi sebenarnya project DIY aku yang tak siap.harap-harap aku dapatlah siapkan ye tak..
Oklah, Selamat Berkerja ye!:D 



17 comments:

suebee said...

jenjalan jenguk fana sambil mencari kotak jerit..tak jumpa2

Fana | Aqim said...

Suebee | kotak jerit asyik error je..tak tau apa problem..sob..sobss

Diyana said...

wah~ byk shopping...
leh laa citer satu2 beli ape kat Aeon tu.. (^_^)

Fana | Aqim said...

diyana | hehe itu untuk project DIY..akan menyusul satu persatu..tungguuu..ahaks!

Puan Gojes said...

ziarah fana! selamat hari raya and selamat bekerja sama. hehe

محمد رازيق said...

wah, bershopping. hehe. anyway selamat hari raya. juga selamat bekerja. tahniah juga bakal mendirikan rumahtangga.free2 jmput singgah blog.

zulhilmi tempoyak said...

nk kawen nnt jemput la... ehhhh.. ;p

Fana | Aqim said...

Puan gojes | haha..selamat hari ghaye jugak ye..and selamat bekerjasama! oyeah!

محمد رازيق | shopping sakan mehh..huhu..ya..ya..selamat juga..InsyaAllah menyusul kemudian :)

Zulhilmi | hoho..InsyaAllah..akan dijemput :p

Project d1011 said...

Salam!

Wahh! good good diy ni jimat kan. and puas hati.

Sila lah ke blog saye untuk inspirasi photo booth set up :)

Sally Yatiey said...

Selamat Hari Raya :D

LiNda said...

selamat ari raye fana!
huhu...syoknye menghabiskan duit kan. Takpe, time sale ni la kite boleh mmborong pe yg patot kan..;)

pelangi chenta said...

ai...follow blog u.kita pun b2b dari jhor juga

chil&zam said...

Selamat hari raya fana..

ermm..klo boleh sume pon nk DIY..kan.hehhe..

selamat berDIY..moga selamat siap ye fana ! gud luck

BIE said...

waahh.. banyaknya shopping. Bab shopping memang seronok. Bab habis duit tu yang pening kepala kan? hahaha

Fana | Aqim said...

Project | wah ade wat photobooth ke?bagus2 :)

Sally :selamat hari ghaye!

linda | borong memang borong linda..tapi nak tggu next salary..amayaaaeee..huhu

pelangi : nice to know ye pelangi :) selamat berkenalan ye :)

Chill : Tau takpe, memang berhantu kalau dah start..hehe

bie : tau takpe..sob..sob..

Yana Libra said...

shopping sakan ye~~ :)

ape DIY yg fana buat sendiri??

bintanghati said...

byk nye DIY yg fana wat...
rajin sungguh dia ...
klu DIY pun, sume mak kite yg wat..
kite bab kerja tgn ni.. mmg fail..
bkn tgn kreatif..
keras tgn ni klu wat nnt ..
hehe

 
Images by Freepik