Thursday, 20 September 2012

Project DIY update

Assalamualaikum[-O<

Sempena public holiday 16 September hari tuh, aku sangatlah tak mensia-siakan cuti free.Ialah, bila masa lagi aku nak spend time buat projek DIY aku tuh kan:-j.Kalau ada pun, time weekand ajelah yang sempat, itu pun kalau rajin,kalau tak?memang ke laut la jawabnya project DIY aku tuh..;))
Meh sini aku kasi up sikit story project DIY aku nih ea..>:/

Project DIY 1 : Printed paper bag

Benda alah nih, aku dah kerjakan sejak bulan lepas lepas dan lepas lagi.And now sekarang baru siap#:-S.Mana taknya, kemalasan menguasai diri aku..arghhh!stress!:((.Tapi apa-apa pun syukur alhamdulilah, 
akhirnya, siap jugak dengan jumlah printed sebanyak 1500 keping..fuhh#:-S

Project DIY 2 : TQ tag
Hah!Tq tag nih, taklah susah sangat, aku berjaya siapkan dalam masa cuti baru-baru nih, tapi jenuh jugak nak siapkan, sakit punggung aku dibuatnya..keras kematu duduk lelama tau tak!:((.Nasib baik mak aku ade tolong sikit..;))
TQ tag nih sama jumlahnya dengan paper bag iaitu 1500 tag!#:-S
Ok, selesai sudah 2 project DIY aku.
What??baru 2 je yang dah siap??mak aihh,banyak lagi yang belum settle:-SS lagi berapa bulan je lagi nih:-S.Nampak sangat malas aku kan kawan-kawan:-S**bila dah update nih, baru terasa banyak lagi yang belum siap..adoiiyaii#-o.Sabar fana, sabar=; be positive! you can do it!L-)
Ok, dalam masa yang sama aku sempat juga rembat 2 benda alah nih

 Apakah??
Hah!gambar pertama cup muffin dan kedua bakul! korang nampak dengan jelas kan..hehe;)).
Apa benda pulak aku nak buat dengan dua benda nih ek?well,RAHSIA!haha:)).Tunggu next next and next entry oke darl! >:D<

26 comments:

Cik Tqah said...

hoho..gud luck.. mesti cup muffin tu nk ltk marshmellow kann

Fana | Aqim said...

owh no..no..no..haha..cik tqah tggu lah nanti..huhu

ceh!cam suprise sangat la kan..haha

MéuzAngelo™ XXIII said...

takpe.. ini penat yg berbaloi.. :)

Fana | Aqim said...

meuz | fuhh..InsyaAllah..aminn..berbaloi-baloi.. :)

Balqis Zulkifli said...

hye. bw. nice entri , nice blog. btw , follow you ;)

Yana Libra said...

wah..tak sabar nak tgu ape lg DIY fana..hehe~

Fana | Aqim said...

Balqis | thanks dear :)

yana | hamboii..tunggu oke :) hiks

LiNda said...

Cup muffin tu nk wat towel cupcake ke..hihi.x sbar linda nk tggu fana punye next entry.fana,linda nk tnye fana bli white paperbag tu kat ne n hrga berapa? Linda nk bli gak ni..

Fana | Aqim said...

Linda | opps!lupe pulak nak review harga sekali..hehe..
Ermm,white paper bag tuh, fana beli kat tempat fana je.. 8 sen sekali angkut 2000 huhu

LiNda said...

alamak, kat johor ke fana. huhu, nipis x? linda pun planning nak wat mcm tu jugak..ingtkan fana beli kat area kl.linda nk gi beli sabtu ni, tp x tau katne.,.haha

Fana | Aqim said...

ermm, nak kate nipis tuh nipis la jugak..standard la kott,
fana beli kat jb je linda..ermm, kalau kat KL fana tak tau la pulak huhu..cube linda try google B2B yang lain..

AyongAtikah Zaid said...

assalamualaikum fana! salam perkenalan..ayong b2b johor gak..nice to meet you..suka jmp b2b yg gigih diy ni..hehe..beli kat mana paper bag tu ek?hehe..=)

shizansyafik said...

sya punye paperbag sangkut kalau print.. sebab tebal.. brown paperbag nye.. last2 print atas kertas warna, tampal je.. lagi senang

alyn said...

Fana print sendiri kt umah ke ? Waaaa tabah nya ! :D comel2! dah tau dah theme dia purple ni. alyn tauu cupcake nye bekas tu nak letak cookies :pp tol x ? :pp

BIE said...

wahhh. bestnya, banyak yang dah siap.. :) suka cik bie tengok brown paper bag fana.. cik bie pon guna juga..

good luck fana :))

Fana | Aqim said...

shizan | ermm,tebal sangat la kot..fana punye oke je..
alah takpe,mane2 pun boleh kan..janji hasilnye memuaskan!:)

Alyn | haaa la..tabah kan..huhu, owh no..no..no..tungguuu...hikss!

Bie | banyak ke?rase cam banyak yg belum settle adelah..adoii..Bie camne progress??

BIE said...

persiapan bie? tatau la nak cakap dari sudut mana fana.. hehe.. doakan semuanya berjalan lancar ya :D

bintanghati said...

huhu.. rajinnye dia wattt ....
tahniah sbb kerajinan menguasai diri cik fana .... hahahhaaa

Fana | Aqim said...

Bie | InsyaAllah..semua baik2 je :)

Bintang | haha..rajinn la sangat kan fana sekarang ni..huhu..harap2 rajin la bintang..hee.. :)

Fainie said...

http://adriacottage.blogspot.com/2012/09/dream-veil-contest-v20.html
dear, nk invite u join veil contest

Fana | Aqim said...

wah..nak join!! huhu..:) thanks dear invite me! :)

selipar buruk said...

wahhh comel sangatt..sukeeee ^^

Yana Libra said...

fana, beli kat jb area mane? sdkt dah ngan saya..hehe~

kedai ape?

akukah cinderella itu,.... said...

hye fana....sye nak tanya, kat mana beli paper bag tu ek..sye puas cari kat kedai jual brg2 kawin, tp diorg x jual...

akukah cinderella itu,.... said...

hye fana....sye nak tanya, kat mana beli paper bag tu ek..sye puas cari kat kedai jual brg2 kawin, tp diorg x jual...

Anonymous said...

Awk kat jb Awk beli kat mana white paper tu?-fidah

 
Images by Freepik