Friday, 28 December 2012

Hunting rumah sewa

Assalamualaikum[-O<

Help!help! aku mencari rumah yang boleh disewa untuk aku laki bini nanti.Al-maklum la aku kan dah dapat pindah ke UTM KL. So, haruslah mencari rumah sendiri kan.:-j.Nak ada rumah sendiri tuh...InsyaAllah lain tahun.But for now..i need rumah sewa buat permulaan fasa pertama.:D

Susah juga nak cari rumah nih, coz dia kerja kat Putrajaya and aku pulak kat KL jauh nun disana..Eh!jauh sangat ke ek?

Nak dapat kuarters kat Putrajaya tuh pulak bukannya senang.Haish..poning kepala eden..
Ada siapa-siapa yang tau cost transportation dari Putrajaya ke UTM KL?Aku blurr sikit jalan KL nih..@-). Kot la kan kalau kitaorang dapat kuarters kat Putrajaya tuh kena la jugak ambil kira cost transportation aku pergi balik nanti..+ kalau jam lagi...adess..penat atas jalan je la aku jawabnya nanti:(( 

So, ada siapa-siapa antara korang yang boleh suggestkan rumah kat aku?
yang korang rasa sesuai dengan situasi aku sekarang nih and of course kalau boleh jangan la mahaiii sangat ye..:-w and of course kawasan rumah haruslah mempunyai ciri-ciri keselamatan dan kebersihan yang terjamin* demand sikit.hiks!

Please help me ok! L-)

10 comments:

abah khalisha said...

Try cari kat Kampung Seri Malaysia..tkpun Bandar Permaisuri..cr kt mudah.my tp rumah di KL macam pisang goreng

Fana | Aqim said...

abah | tau takpe...belom sempat letak signboard dah ade penyewa dah..Ok!nanti kite try survey .Tq

Mizz ErMa said...

mmg susah nk cari rumah sewa nih..mcm pisang goreng panas aje..hihi tips yg sy boleh kasi, bila awk da berkenan rumah tu, cpt2 booking sbb tkt terlepas kt org laen pulak..hihi

Orcixara said...

hi! :) kalau dr putrajaya, maybe bole naik KLIA Transit dr ptrajaya sentral ke KL Sentral. lebih kurg 15-20mins travel. very reliable. pastu dr KL Sentral, maybe amik LRT/bus kowt..tunang kte pun kte putrajya & kte keje kat KL.. ;)

Fana | Aqim said...

Miss erma | ermm..sebab tuh susah nak cari..ayoo..pening dah nih

Orcixara | wow!gud info dear! anyway thanks! tau tak berapa cost nya?

Yana Khai said...

untungla da nak berlaki..hahaha..

slow2 carik beb.. hope ade kemudahan selepas kawin.. in shaa ALLAH.. :)

Fana | Aqim said...

yana | haha..ayat ko tak boleh blah kan..

InsyaAllah..doakan ye kawanku :)

wisata outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

Yana Libra said...

good luck cari rumah sewa..mmg agak susah mula2..insya'allah ok nanti~ :)

Fana | Aqim said...

yana | thanks for the wish dear :)

 
Images by Freepik