Thursday, 10 January 2013

Interview DBP & veil

Assalamualaikum[-O<

Pagi-pagi lagi aku dah rasa excited nak update blog..haha:)).Gila super excited betul la kan..hehe;))

Well, ada 2 benda yang buat aku excited.

Pertama : Interview di Dewan Bahasa dan Pustaka

Semalam aku pergi interview kat DBP Kuala Lumpur.Ok dengan ilmu yang tak berapa nak penuh di dada slumber je aku pergi kan..Cett!Sungguh tidak bersungguh gaya aku nih..haihh..:-<.Seriously aku memang tak tahu and study apa-apa pun pasal DBP ni.*Budget aku boleh jawab la sangat kan..
Ok,secara ringkasnya, calon ada 7 orang dan kekosongan ada 1 sahaja!and guest what??
kekosongan tuh ada di Johor.Aku dapat tau pun sebab dok citcat dengan staf yang ada kat situ.
Omaii!!Apa yang patut aku rasa sepatutnya masa tuh agak-agaknya?
Suka?suka la sebab kekosongan kat negeri kelahiran aku..
Sedih?Mestilah sedih..sebab aku da dapat pindah ke KL and for what aku nak pindah balik ke Johor kan..Adoii..seriously aku tak tahu masa tuh..:((

Terus aku mesej bagitahu dia tentang hal ini.Yelah..benda ini pun melibatkan dia juga kan..Buatnya aku dapat ke apa kan..(InsyaAllah amin..)lagi la frust kalau tak pergi..Adoiii susahnya..Aku dah fikir-fikir..kalau dia bagi aku pergi aku akan perform..tapi kalau tak..aku taknaklah perform sangat..buat biasa-biasa je..
ceh!ayat macamlah aku confirm dapat kan..>:P*takpe korang abaikan je:-j

Jawapan dia memang menyenangkan hati..walaupun aku rasa jawapan tuh cliche je kan..;))
"Alah, tak apa pergi jelah.."

Walaupun ayat dia cliche macam tuh, tapi aku tau and kenal benar la dengan dia tuh..dalam hati mesti rasa macam tak rela kan..kan..kan.../:)

Tapi tak apalah..aku buat je sehabis baik and sebaik boleh!L-).Mungkin ada hikmahnya..ialah kalau aku tahu kekosongan kat Johor..maybe 70% aku rasa tak pergi kan..Takpa cuba je kan..InsyaAllah kalau ada rezeki..apa salahnya..Lagi pun orang kata rezeki orang nak kahwin ini murah!!huhu;))

Allah itu kan maha kaya dan mengetahui..[-O<

Kedua : Veil

Ok!korang ingat lagi tak aku pernah menang Dream Veil Contest anjuran fainie dengan entri yang ini (rujuk sini)
Balik je dari KL aku dapat dah veil tuh..wah excited betul dibuatnya..haha:)).

Buka je sampul pos laju tuh..
wahhhhh!!:-O.Cantik!! terus aku cuba letak atas kepala kan..haha..
super excited betul..:)).
Nah!buat tatapan korang ;))
sila jeles ye..auwww:-j

Pada korang yang tengah dok cari veil tu..apa lagi laju-laju tempah kat fainie ye..memang cantik jahitannya..seriously!

nak tengok hasil veil by fainie..hah!like Facebook Veil by Adria Cottage beliau dan jenguk blog beliau untuk belek hasil veil yang lain..korang mesti teruja!!<:-P

Ok la bai..

5 comments:

fatehamohamed said...

rezeki nak kawen tuh..heee..best nye:d

Shizan Syafik said...

cantik!

Fana | Aqim said...

fateha | InsyaAllah..hope ade la rezeki tuh..aminn.

Shiza |auww..cantik kan..hehe

Cerita Saya, said...

Tahniah tahniah. Rugi tak didi tak join. Hehehe..

Yana Libra said...

cantiklah veil tu~ :)

 
Images by Freepik