Monday, 11 March 2013

Review 3 : Kad Kahwin

Assalamualaikum[-O<

It was so and so and soooo longggggggg not to update kan kawan-kawan.Haish, penyakit kemalasan sudah menguasai diri tambah-tambah pulak aku tak boleh bukak dashboard blog..:((.Terus spoilkan aku punya mood nak update cerita-cerita best!Erk??Best ke???:-.

Ok, let's proceed with the wedding update aku yang dah lapuk dek zaman ini ok!.
So, we start with the kad kahwin atau bahasa omputih nya wedding card..:-j.
Ok, this is my wedding card story

At first, aku rasa macam nak tempah je of course sebab malas nak fikir, just pilih je mana yang berkenan di hati.Tapi, bila tengok je price kad..omangg aii..:-Omahal bebenauu..yang paling murah pun aku tengok RM0.40 itu pun design yang den tak berkonan..cett!b-(.

So, pilihan apa lagi yang aku ada kalau nak berjimat cermat dalam hal kad ini?so, the answer is sendiri buat okay!:-w memang sangat tak berbaloi kalau kad nak mahal-mahal, lain la kalau aku ini orang yang  famous amous ada ramai peminat and of course peminat aku semua tuh nanti akan simpan or frame kan kad kahwin aku.Oh..so sweeeett...Erk!tak boleh blah la sangat kan aku ini.>:P

Nak menyiapkan kad kahwin ini pun jadi satu masalah!menangis dibuatnya.Mana taknya..otak aku ini rasa macam tepu je nak ingat balik zaman pembelajaran aku dulu-dulu.Itulah, padan dengan muka sendiri, dulu-dulu lecture ngajo kat depan aku buat-buat pandai godeh pc sendiri..>-).Tapi,  Setelah bertungkus lumus berlipat mat kajang akhirnya siaplah juga akhirnya...
Tadaaaaaaaaaa>:D<

Cantik tak?cantik tak?:-w

Hahaha..puas hati aku!akhirnya berbaloi juga usaha aku.Lepas ini dah boleh tambah pendapatan untuk design kad kahwin!siapa nak???huhu;))Banyak design jugalah aku buat.Tapi biasa lah first trial always wrong!..hahahah:)).Sampai second design pun wrong juga..begitu juga dengan third and fourth.;))Nak tau tukang komennya?of course mak abah aku..Pengkomen tegar dalam hidup aku..great job!mak abah! love you!:x.Kalau bagi kat husband aku komen semua dia kata ok je..but at last bila dah dapat kat tangan dia..mula la jadi juri profesional:-@.ayoyoyo..8-|poning palo den..

Bila dah siap design, of course nak kena print kan.And aku amik jalan mudah print kat luar..haha..mudah ke??:-S.Ok, untuk print ini aku print kat "Blogkad kahwin" try search fb dia.Memang berbaloi print kat sini berbanding kat tempat lain..and layanan nya pun sangat ok.Very high recomended!Hiks!=D>.So, kalau korang nak tahu lebih lanjut..boleh la contact beliau di facebook okay! :D.
Sekurang-kurangnya taklah kita membazir pada part kad ini kan.Membazir itu kan amalan syaitonnn yang direjam!>:).

Lots of love..daadaa..>:D<

7 comments:

LiNda said...

bagusnye fana, pandai design...linda x kreatif pun :(

cik mah said...

jimat dah kos nk design kan...cantik....

Fana | Aqim said...

linda | refresh je linda..hehe..alah,linda pun boleh design juga..belajar je..

cik mah | sangat berbaloi-baloi..:)

Nora Karim said...

wah... cantik... cantik...

Tomadicci said...

wahhh cantek kad... nk tempah lah.. bg cont no...

Fana | Aqim said...

Nora | owh..tankiu dear :)

Tomadicci | wow!! nak kahwin ke?meh2 email je.. :)

Yana Libra said...

ooo, buat sendiri ke design ni? cantik~ :)

 
Images by Freepik